ବଡ ଖବର ଓଡ଼ିଶା ମନୋରଞ୍ଜନ ଖେଳ ଖବର ଦେଶ- ବିଦେଶ ଜୀବନଚର୍ଯ୍ୟା ରାଶିଫଳ ବାଣିଜ୍ୟ ଫଟୋ ଗ୍ୟାଲେରୀ ଅପରାଧ ଟେକ୍ନୋଲୋଜି ବିଶେଷ ରାଜନୀତି ସ୍ଵାସ୍ଥ୍ୟ

ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ ଡାଲ୍‌ ପନିର୍‌ ମସଲା

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ
ମୁଗ ଡାଲି: ଏକ କପ୍‌, ପନିର୍‌: ୫୦୦ ଗ୍ରାମ୍‌, କଟା ପିଆଜ: ଏକ କପ୍‌, କଟା ଟମାଟୋ: ଏକ କପ୍‌, କଟା ଅଦା: ଅଳ୍ପ, ଗରମ ମସଲା: ଏକ ଚାମଚ, ଲେମ୍ବୁ ରସ: ଏକ ଚାମଚ, ଲବଙ୍ଗ: ୨ଟି, ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ: ଅଧା ଚାମଚ, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ: ଏକ ଚାମଚ, କଟା କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା: ଅଳ୍ପ, କସୁରି ମେଥି: ଏକ ଚାମଚ, ଲୁଣ: ସ୍ବାଦ ଅନୁସାରେ, ବଟର: ଆବଶ୍ୟକତା ଅନୁସାରେ।

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ
ପ୍ରଥମେ ମୁଗଡାଲିରେ ହଳଦୀ ଓ ଲୁଣ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ସିଝାଇ ରଖନ୍ତୁ। ପନିର୍‌କୁ ଛୋଟ ଛୋଟ ଖଣ୍ଡ କରି କାଟି ରଖନ୍ତୁ। ଏହା ପରେ ଚୁଲାରେ କଡ଼େଇ ବସାଇ ବଟର ଦିଅନ୍ତୁ। ବଟର ଗରମ ହେବା ପରେ ପନିର୍‌ରୁ ଅଳ୍ପ ନାଲି ହେବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଭାଜି ଅଲଗା ରଖନ୍ତୁ। ପୁଣି ଥରେ ସେହି କଡ଼େଇରେ ଆଉ କିଛି ବଟର ଦିଅନ୍ତୁ। ସେଥିରେ ଜିରା, ଲବଙ୍ଗ, କଟା ଅଦା, କଟା ପିଆଜ ପକାଇ କିଛି ସମୟ ଭାଜନ୍ତୁ। ପିଆଜ ନାଲ୍ ହୋଇଯିବା ପରେ ସେଥିରେ କଟା ଟମାଟୋ, କଟା କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ ଓ ଲୁଣ ପକାଇ କିଛି ସମୟ କଷନ୍ତୁ। ଏହା ପରେ ସିଝା ମୁଗଡାଲି ପକାଇ କଷିବା ପରେ ଅଳ୍ପ ପାଣି ଦେଇ ଧିମା ଆଞ୍ଚରେ କିଛି ସମୟ ପାଇଁ ବସାନ୍ତୁ। ପରେ ଭଜା ପନିର୍‌କୁ ପକାଇ ଆଉ କିଛି ସମୟ ପାଇଁ ଛାଡ଼ି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ଗରମ ମସଲା, ଗୋଲ ମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ, ଲେମ୍ବୁ ରସ ଓ କସୁରି ମେଥି ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାନ୍ତୁ। ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ‘ଡାଲ୍ ପନିର୍‌ ମସଲା।’।

Leave A Reply

Your email address will not be published.